Het onderwijs

Door Toolskyn op vrijdag 10 december 2010 10:53 - Reageren is niet mogelijk
Categorie: Life, Views: 2.335

Vandaag zijn op verschillende plekken in Nederland demonstraties van studenten tegen de voorgenomen bezuinigingen op het hoger onderwijs. Zonder enige twijfel zijn er mensen die het volledig eens zijn met de bezuinigingen op het hoger onderwijs. Hoewel ik zelf ook niet negatief sta tegenover elke bezuiniging op onderwijs, denk ik wel dat de huidige bezuinigingen aan de verkeerde kant plaatsvinden. Er wordt namelijk vooral naar de studenten gekeken, terwijl naar mijn idee het veel beter is om te kijken naar de andere kant, namelijk de onderwijsinstellingen. Ik geloof ook dat meer zeer kleine investeringen grote slagen in efficiëntie gehaald kunnen worden, maar er moet wel de wil zijn om dit te veranderen.

Dit soort investeringen kunnen al binnen enkele jaren al een duidelijke bezuiniging opleveren. Ook geloof ik dat het mogelijk moet zijn om in Nederland de handje-ophouden-cultuur veranderd kan worden, maar hiervoor moeten we wel eerst een goed plan uitwerken. Bezuinigingen zoals die nu in de planning staan zijn wat mij betreft in ieder geval verkeerd, zeker omdat niet duidelijk is wat de mogelijke gevolgen zijn. Het gaat uiteindelijk wel om een van de belangrijkste onderdelen van de begroting voor de toekomst van Nederland.

Maar goed ik schrijf deze blog niet om jullie mening mee te krijgen, dat is iets wat je voor jezelf moet bepalen. Wel wil ik jullie attentie even richten op een Facebook App die ik een tijd geleden met een studiegenoot heb gemaakt. Het is vooral ludiek bedoelt, dus neem de resultaten a.u.b. niet te serieus. Maar mocht je het eens zijn met ons protest, vul dan vooral onze App ook eens in, en doe ook mee aan de demonstraties van vandaag (in Amsterdam, Nijmegen, Utrecht en Wageningen) en de landelijke demonstratie in januari (in Den Haag).

IE8 - It's alive! Muhahaha!

Door Toolskyn op donderdag 20 december 2007 00:56 - Reacties (1)
Categorie: Client, Views: 2.184

I say no more

'llo!

Door Toolskyn op maandag 17 december 2007 22:26 - Reacties (3)
Categorie: Life, Views: 2.416

Soms geeft het niet wat je zegt, het gaat erom dat je wat zegt. Zo is het ook met dit stukje! Na veelvuldig diep na te denken over de inhoud van deze eerste posting ben ik tot die conclusie gekomen. Het resultaat is dan ook te zien in deze totaal niet logische posting die niet alleen helemaal nergens over gaat, maar ook compleet nergens over gaat! Zo, nu weet je het!